Przelewy Express Elixir dostępne dla Klientów Getin Noble Banku

06.09.2018

Od 6 września 2018 r. klienci Getin Noble Bank SA mogą wykonywać przelewy natychmiastowe, korzystając z systemu Express Elixir obsługiwanego przez KIR. Usługa umożliwia szybkie przesyłanie pieniędzy między rachunkami bankowymi prowadzonymi w różnych bankach.

Przelewy Express Elixir to nowoczesna usługa, dopasowana do preferencji współczesnego konsumenta. Traktowana przez klientów banków jako standardowe rozwiązanie służące do   regulowania codziennych płatności, czy przesłania środków na rzecz organów administracji celno-podatkowej.

- Express Elixir jest dostępny w ofercie banków od sześciu lat, ciesząc się systematycznie rosnącą popularnością, zarówno wśród osób indywidulanych, jak i przedsiębiorców. Obecnie, miesięcznie przetwarzamy ponad milion transakcji natychmiastowych. Konsekwentnie pracujemy nad rozwojem systemu, dlatego cieszy nas pozyskanie do współpracy kolejnego, znaczącego uczestnika sektora bankowego - mówi Grzegorz Leńkowski, dyrektor Linii biznesowej płatności natychmiastowe w KIR.

Getin Noble Bank świadczy usługi bankowe wysokiej jakości. - Dostarczamy naszym Klientom kolejne nowoczesne i jednocześnie sprawdzone rozwiązanie, jakim jest Express Elixir. Dzięki tej usłudze, Klienci Getin Noble Banku będą mogli szybko i bezpiecznie wykonać przelew do innego banku w Polsce w dowolnym momencie, 7 dni w tygodniu w godzinach 6-22. Środki trafią na wskazany rachunek bankowy nawet w kilka sekund, dlatego przelew natychmiastowy to nieocenione rozwiązanie w sytuacjach, w których liczy się czas -  mówi Agnieszka Chorążewska-Wojtiuk, Dyrektor Zarządzający Departamentem Detalicznych Produktów Oszczędnościowych i Kont Getin Noble Banku. Jestem przekonana, że Klienci docenią funkcjonalność systemu w codziennym zarządzaniu własnymi finansami – dodaje.

***

KIR został powołany z inicjatywy Narodowego Banku Polskiego, Związku Banków Polskich i 16 banków komercyjnych
w celu elektronizacji i profesjonalizacji rozliczeń międzybankowych w Polsce. Jest kluczową firmą obsługującą infrastrukturę polskiego sektora bankowego. Zapewnia niezawodność i bezpieczeństwo w zakresie świadczonych usług, dążąc do efektywnego wspierania rozwoju obrotu bezgotówkowego.

Wykorzystując unikalne w skali polskiego rynku kompetencje i doświadczenie, KIR rozwija i dostarcza rozwiązania systemowe dopasowane do potrzeb sektora bankowego oraz aktywnie uczestniczy w procesie cyfryzacji administracji publicznej.

***

Getin Noble Bank jest bankiem uniwersalnym dedykującym swoją ofertę Klientom indywidualnym, małym i średnim firmom, samorządom oraz dużym korporacjom. Bank posiada ponad 400 oddziałów własnych i placówek franczyzowych. Należy do grona dziesięciu największych banków komercyjnych w Polsce i jest notowanym na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.