Nowe Elastyczne Konto Oszczędnościowe w Getin Banku

23.09.2019

Getin Bank poszerzył swój portfel produktów o nowe konto oszczędnościowe. Jest ono odpowiedzią na potrzeby Klientów ceniących stały dostęp do swoich środków bez ponoszenia dodatkowych kosztów. Elastyczne Konto Oszczędnościowe oferuje m.in. darmowe przelewy wewnętrzne
w Bankowości Internetowej i Mobilnej do końca 2020 r.  Ponadto Klienci, którzy posiadają również konto osobiste w Getin Banku, mogą zyskać promocyjne oprocentowanie dla nowych środków: 2,8% do 200 tys. zł oraz 2% dla nadwyżki ponad 200 tys. zł. do 400 tys. zł.

Jednym z powodów, dla którego Klienci korzystają z kont oszczędnościowych, jest możliwość wpłacania i wypłacania środków w każdej chwili bez utraty odsetek oraz łatwość codziennego bankowania i zarządzania swoimi oszczędnościami.  Dlatego Klientom, którzy wykonują wiele operacji bankowych oraz potrzebują szybkiego i łatwego dostępu do swoich środków, Getin Bank proponuje Elastyczne Konto Oszczędnościowe.

- Elastyczne Konto Oszczędnościowe to najlepsza propozycja dla osób, które potrzebują w szybki i prosty sposób zarządzać swoimi środkami. Dzięki darmowym przelewom wewnętrznym, Klienci mogą swobodnie, bez planowania i za darmo mieć dostęp do swoich oszczędności – mówi Marek Ubysz, Dyrektor Wydziału Depozytów Detalicznych i Produktów Oszczędnościowych w Getin Banku.

Atutem nowego produktu jest też atrakcyjna oferta „Nowe środki na Elastycznym Koncie Oszczędnościowym” z oprocentowaniem 2,8% do 200 tys. zł oraz 2% dla nadwyżki ponad 200 tys. zł. do 400 tys. zł przez 4 miesiące.Po jej zakończeniu obowiązuje jedna, prosta stawka oprocentowania dla całego salda, zgodnie z formułą #prostezasady.

Elastyczne Konto Oszczędnościowe można założyć w wybranej placówce Getin Banku, przez Call Center oraz za pośrednictwem Bankowości Internetowej.Warunkiem przystąpienia do oferty „Nowe środki na Elastycznym Koncie Oszczędnościowym” jest posiadanie lub założenie konta osobistego
w Getin Banku. Otwarcie oraz prowadzenie takiego rachunku jest bezpłatne po spełnieniu prostego wymogu jednej płatności w miesiącu kartą lub BLIKiem. Natomiast Klienci, którzy już posiadająkonto oszczędnościowe w Banku, mogą bezpłatnie, nie zmieniając numeru rachunku, zastąpić pakiet obecnego konta na Elastyczne Konto Oszczędnościowe i cieszyć się darmowymi przelewami.