02.10.2020
Friendly Workplace 2020 i Best Quality Employer 2020 to dwa wyróżnienia, które otrzymał Getin Noble Bank jako Pracodawca. Pierwsze z nich zostało przyznane za nowoczesne podejście do wdrażanych praktyk zarządzania na rzecz tworzenia zdrowego i przyjaznego miejsca pracy, wspierającego zaangażowanie pracowników. Drugi tytuł Bank otrzymał za stosowanie dobrych praktyk w polityce zatrudniania, efektywne zarządzanie kapitałem ludzkim oraz pielęgnację kultury organizacyjnej i dobrą atmosferę w pracy.
15.09.2020
Getin Bank wprowadza możliwość otwarcia konta za pomocą selfie. Do tego procesu wystarczy jedynie smartfon z systemem Android lub iOS. Założenie rachunku będzie możliwe w kilku prostych krokach, bez konieczności wychodzenia z domu.
01.07.2020
Getin Bank wystartował z nową propozycją – Lokatą Mobilną Na Start z oprocentowaniem 1,5% w skali roku. Lokata przeznaczona jest dla nowych klientów Bankowości Mobilnej. Okres trwania promocyjnego oprocentowania wynosi dwa miesiące, a maksymalna kwota, którą można ulokować, to 10 000 zł.
30.06.2020
Już od 1 lipca w ramach rządowego programu wsparcia polskich rodzin „Dobry Start” w Bankowości Internetowej Getin Banku będzie można składać wnioski o kwotę 300 złotych jednorazowego wsparcia dla wszystkich uczniów rozpoczynających rok szkolny. Świadczenie przyznawane jest bez względu na dochód rodziny. Wniosek należy złożyć do 30 listopada.
23.06.2020
Getin Noble Bank zajął pierwsze miejsce w prestiżowym rankingu „Złoty Bankier” w głównej kategorii „Złoty Bank 2020 - Najlepsza wielokanałowa jakość obsługi”. Został również wyróżniony w kategoriach „Bezpieczny bank – najlepsze praktyki” oraz zajął II miejsce w kategorii „Karta kredytowa”.