31.03.2017
Getin Bank został liderem marcowego rankingu kredytów samochodowych, opracowanego przez analityków TotalMoney.pl. Oferta Banku zajęła pierwsze miejsce zarówno w zestawieniu rozwiązań dla sfinansowania aut nowych, jak i używanych. Eksperci portalu docenili niskie koszty kredytów oraz atrakcyjną wysokość miesięcznej raty.
15.03.2017
Aplikacja Getin Mobile jest teraz jeszcze bardziej przyjazna użytkownikom. Getin Bank wprowadził logowanie odciskiem palca, przelewy do ZUS i Urzędu Skarbowego, a także dostęp do płatności BLIK już z ekranu startowego, bez konieczności logowania się do serwisu.
10.03.2017
Getin Bank zachęca Polaków do odkładania pieniędzy i promuje konto oszczędnościowe „Na dobry początek”. Nowa kampania Banku ruszyła 10 marca i potrwa do 21 maja br. Jej główne hasło to „Ciesz się̨ spokojem, jaki dają oszczędności”. W ten sposób Getin Bank chce przekonać swoich obecnych i przyszłych Klientów, że dzięki oszczędzaniu mogą cieszyć się finansową stabilizacją i bezpieczeństwem.
11.01.2017
Redakcja portalu Comperia.pl wyróżniła kredyt gotówkowy Getin Banku, jako najlepszy produkt w swojej kategorii rynkowej, nagradzając go tytułem „Comperia Stars 2016”. Eksperci portalu docenili „Darmowy kredyt” za brak jakichkolwiek kosztów związanych z jego udzieleniem. Klienci, którzy zdecydują się skorzystać z tej oferty, zwrócą do Banku jedynie równowartość zaciągniętego zobowiązania.
23.12.2016
Konto Getin UP zostało uznane za najlepsze na rynku według TotalMoney.pl. Oferta rachunku osobistego Getin Banku okazała się bezkonkurencyjna i jako jedyna zdobyła maksymalną liczbę 100 punktów, tym samym wygrywając grudniowy ranking. O zwycięstwie zdecydował m.in. brak opłat za prowadzenie konta i darmowe wypłaty z bankomatów.
30.11.2016
Getin Bank na podium rankingu banków o najlepszej obsłudze klienta. Badanie zostało przeprowadzone przez uznaną międzynarodową firmę INTERNATIONAL SERVICE CHECK, która wysłała tak zwanych tajemniczych klientów do ponad 60 placówek należących do 15 różnych banków. Jeden z wrocławskich oddziałów Getin Banku został uznany za najlepszy oddział bankowy w Polsce pod względem obsługi klienta.
23.11.2016
Konto Getin UP jednym z najlepszych na rynku według portalu TotalMoney.pl. Tym razem autorzy rankingu sprawdzili, który bank oferuje najlepsze warunki prowadzenia rachunku osobistego i korzystania z karty płatniczej. Getin Bank został wyróżniony za bezpłatne konto, darmowe wypłaty z bankomatów oraz atrakcyjny pakiet korzyści dodatkowych.