11.01.2017
Redakcja portalu Comperia.pl wyróżniła kredyt gotówkowy Getin Banku, jako najlepszy produkt w swojej kategorii rynkowej, nagradzając go tytułem „Comperia Stars 2016”. Eksperci portalu docenili „Darmowy kredyt” za brak jakichkolwiek kosztów związanych z jego udzieleniem. Klienci, którzy zdecydują się skorzystać z tej oferty, zwrócą do Banku jedynie równowartość zaciągniętego zobowiązania.
23.12.2016
Konto Getin UP zostało uznane za najlepsze na rynku według TotalMoney.pl. Oferta rachunku osobistego Getin Banku okazała się bezkonkurencyjna i jako jedyna zdobyła maksymalną liczbę 100 punktów, tym samym wygrywając grudniowy ranking. O zwycięstwie zdecydował m.in. brak opłat za prowadzenie konta i darmowe wypłaty z bankomatów.
30.11.2016
Getin Bank na podium rankingu banków o najlepszej obsłudze klienta. Badanie zostało przeprowadzone przez uznaną międzynarodową firmę INTERNATIONAL SERVICE CHECK, która wysłała tak zwanych tajemniczych klientów do ponad 60 placówek należących do 15 różnych banków. Jeden z wrocławskich oddziałów Getin Banku został uznany za najlepszy oddział bankowy w Polsce pod względem obsługi klienta.
23.11.2016
Konto Getin UP jednym z najlepszych na rynku według portalu TotalMoney.pl. Tym razem autorzy rankingu sprawdzili, który bank oferuje najlepsze warunki prowadzenia rachunku osobistego i korzystania z karty płatniczej. Getin Bank został wyróżniony za bezpłatne konto, darmowe wypłaty z bankomatów oraz atrakcyjny pakiet korzyści dodatkowych.
22.09.2016
W piętnastej edycji rankingu „Przyjazny Bank Newsweeka”, który jest najważniejszą oceną jakości obsługi bankowej w Polsce, Getin Bank zajął pierwsze miejsce. Zdobył ją w najbardziej prestiżowej kategorii „Bank  dla Kowalskiego”. Getin Bank znalazł się również na podium w kategorii „Bankowość internetowa”.