Kredyt samochodowy Getin Banku po raz kolejny najlepszy w rankingu TotalMoney.pl

03.02.2017

Kredyt samochodowy Getin Banku najlepszym kredytem na rynku w styczniu 2017 r. według portalu TotalMoney.pl. Wyróżniona oferta dotyczy zarówno kredytu na zakup nowego, jak i używanego samochodu.

Ranking najlepszych kredytów samochodowych stycznia TotalMoney.pl został przygotowany dla określonego typu Klienta. Eksperci założyli, że modelowy Klient na poczet kupna samochodu wartego około 50 tys. zł z własnej kieszeni wyłoży 20 proc. jego ceny. Na pozostałą część weźmie kredyt, który będzie spłacał przez 5 lat w równych ratach miesięcznych. Kupujący był zatrudniony na umowę o pracę, nie posiadał innych kredytów i zobowiązań finansowych. Kalkulacje przygotowano w dwóch wariantach - dla samochodów nowych (cena modelowego auta to 54 900 zł) i używanych (49 900 zł). W obu przypadkach oferta Getin Banku okazała się bezkonkurencyjna.

Główne atuty kredytu samochodowego w Getin Banku to przede wszystkim bardzo atrakcyjne oprocentowanie. Klienci mogą liczyć też na szybką decyzję kredytową, która może zostać podjęta nawet w dwie godziny. Kolejna zaleta to długi okres kredytowania, który dla Klientów indywidualnych wynosi nawet do 144 miesięcy dla pojazdów nowych i do 96 miesięcy dla pojazdów używanych. Kredyt samochodowy w Getin Banku udzielany jest do 150% wartości zabezpieczenia w postaci samochodu. Co ważne, Klient ma również możliwość skredytowania dodatkowego wyposażenia i ubezpieczenia.

Niezależna internetowa porównywarka finansowa TotalMoney.pl cyklicznie opracowuje rankingi produktów i usług finansowych, zestawiając ze sobą oferty banków w poszukiwaniu najlepszych propozycji dla przykładowych modeli klientów.