11.01.2017
Redakcja portalu Comperia.pl wyróżniła kredyt gotówkowy Getin Banku, jako najlepszy produkt w swojej kategorii rynkowej, nagradzając go tytułem „Comperia Stars 2016”. Eksperci portalu docenili „Darmowy kredyt” za brak jakichkolwiek kosztów związanych z jego udzieleniem. Klienci, którzy zdecydują się skorzystać z tej oferty, zwrócą do Banku jedynie równowartość zaciągniętego zobowiązania.
23.12.2016
Konto Getin UP zostało uznane za najlepsze na rynku według TotalMoney.pl. Oferta rachunku osobistego Getin Banku okazała się bezkonkurencyjna i jako jedyna zdobyła maksymalną liczbę 100 punktów, tym samym wygrywając grudniowy ranking. O zwycięstwie zdecydował m.in. brak opłat za prowadzenie konta i darmowe wypłaty z bankomatów.
30.11.2016
Getin Bank na podium rankingu banków o najlepszej obsłudze klienta. Badanie zostało przeprowadzone przez uznaną międzynarodową firmę INTERNATIONAL SERVICE CHECK, która wysłała tak zwanych tajemniczych klientów do ponad 60 placówek należących do 15 różnych banków. Jeden z wrocławskich oddziałów Getin Banku został uznany za najlepszy oddział bankowy w Polsce pod względem obsługi klienta.
23.11.2016
Konto Getin UP jednym z najlepszych na rynku według portalu TotalMoney.pl. Tym razem autorzy rankingu sprawdzili, który bank oferuje najlepsze warunki prowadzenia rachunku osobistego i korzystania z karty płatniczej. Getin Bank został wyróżniony za bezpłatne konto, darmowe wypłaty z bankomatów oraz atrakcyjny pakiet korzyści dodatkowych.
22.09.2016
W piętnastej edycji rankingu „Przyjazny Bank Newsweeka”, który jest najważniejszą oceną jakości obsługi bankowej w Polsce, Getin Bank zajął pierwsze miejsce. Zdobył ją w najbardziej prestiżowej kategorii „Bank  dla Kowalskiego”. Getin Bank znalazł się również na podium w kategorii „Bankowość internetowa”.
21.09.2016
Getin Noble Bank już po raz czwarty z rzędu został uznany przez Związek Firm Deweloperskich za najlepszy bank kredytujący inwestycje mieszkaniowe. Deweloperzy przyznali laur pierwszeństwa Getin Noble Bankowi w takich kategoriach jak szybkość rozpatrywania wniosków, zgodność ze wstępnymi warunkami, elastyczność oraz partnerskie traktowanie kredytobiorcy. Zestawienie powstało na podstawie ankiet przeprowadzonych wśród firm członkowskich PZFD, które oceniały banki pod względem współpracy w zakresie
20.09.2016
Konto "Getin UP Free" zostało uznane przez portal TotalMoney.pl najlepszym kontem dla studentów. Konto i karta do niego są całkowicie darmowe bez konieczności spełniania jakichkolwiek warunków. Ponadto Klient zyskuje bezpłatne przelewy przez Internet i nową Bankowość Mobilną. Również bez prowizji są wypłaty z bankomatów Euronet i PlanetCash, a po spełnieniu dodatkowych warunków ze wszystkich bankomatów w Polsce. Warto skorzystać też ze zniżki 10% w kinach Cinema City, a studenci otrzymujący styp